marți, 24 martie 2009

Renata Verejanu si Consiliul Europei

Comunicat de presă
Primul Club al Consiliului Europei,

Iniţiativa Primului Club al Consiliului Europei a fost salutată de către dl Stanislav Tilipeţ, vicedirector şi acceptată de elevii de la Colegiul Naţional de Viticultură şi Vinificaţie din Chişinău de a desfăşura „Ora Consiliului Europei”.

La 23 martie 2009, toţi elevii Colegiului, de la anul întâi până la anul patru,
la ora de dirigenţie au desfăşurat „Ora Consiliului Europei”.

Cei care au fost profesorii la această oră sunt chiar elevii care învaţă în prezent la acest Colegiu, dar mai sunt de trei luni şi membri ai Reprezentanţei Primului Club şi au participat la training-urile desfăşurate de Primului Club al Consiliului Europei.

La „Ora Consiliului Europei” desfăşurată de întreg Colegiu şi care cuprinde peste 500de tineri din toate localităţile R.Moldova, promotorii activităţii Consiliului Europei au ţinut pentru prima dată în viaţă pledoarii despre structura şi activitatea Consiliului Europei.

Proiectul „Cluburile Consiliului Europei”, al cărui autor e Dan Verejanu, a fost lansat în 2001 când a şi fost creat Primul Club al Consiliului Europei (ONG internaţional fondat la 27 august 2001).În prezent Primul Club al Consiliului Europei are reprezentanţe şi filiale în ţară şi străinătate.

„Ora Consiliului Europei” face parte din proiectul „Eu şi Consiliul Europei”, proiect lansat în martie 2003 de Primul Club al Consiliului Europei. Ediţia 2009 a proiectului este dedicată Aniversării de 60 de ani ai Consiliului Europei.

Colegiul Naţional de Viticultură şi Vinificaţie din Chişinău este primul Colegiu din Moldova care a dorit să sărbătorească atât de original Aniversarea de 60 de ani ai Consiliului Europei,şi a ţinut să ofere viitorilor specialişi cunoştinţe despre structura şi activitatea acestui important for pan-european, care monitorizează procesul democratizării în R.Moldova de peste un deceniu.

Acest proiect este deschis pentru toate liceele şi colegiile din R.Moldova.

Reporter
AMP-International

Niciun comentariu: