miercuri, 25 martie 2009

Primul Raport al Monitorizarii Alegerilor 2009

Introducere
Proiectul “Monitorizarea Alegerilor Parlamentare” de la 5 aprilie 2009 din R.Moldova face parte din Programul de lungă durată “Eu am dreptul a Munci, a Iubi, a Trăi – am dreptul să aleg”, lansat în 2005, al cărui autor este OMCT (primul ONG internaţional cu cartierul general în Moldova şi Statut Participativ la Consiliul Europei). Proiectul “Monitorizarea Alegerilor Parlamentare” (MAP) se realizează de către Academia Europeană a Societăţii Civile (AESC), Primul Club al Consiliului Europei (PCCE) şi Agenţia de Presă a Tinerilor Jurnalişti “AMP-Internaţional” - ONG-uri din Reţeaua OMCT.

ONG-urile din Reţeaua OMCT sunt printre primele care stau la temelia societăţii civile în R.Moldova, şi membrii acestor ONG-uri pot servi la nivel european ca model în munca lor de voluntariat.
Agenţia de Presă a Tinerilor Jurnalişti “AMP-Internaţional” este prima agenţie mass-media cu adevărat liberă şi independentă din spaţiul ex-sovietic cu statut de ONG, care colectează şi difuzează informaţia în rândul cetăţenilor.
Perioada de monitorizare cuprinde timpul pre-electoral şi post-electoral. Monitorizarea va reflecta şi alegerea noului preşedinte al R.Moldova de către noul parlament.
Primul Raport a fost expediat la CEC şi la Consiliul Europei.

Observator
Academia Europeană a SC.

Niciun comentariu: