luni, 8 mai 2017

Proiecte transfrontaliere
Proiect Educational European dedicat Sarbatoririi CENTENARULUI UNIRII

Acest proiect se organizează ca un parteneriat educational de catre Scoala Gimnaziala 117, Sector 6 Bucuresti si Academia Europeană a Societăţii Civile (cu sediul la Chișinau, Republica Moldova). El se desfășoară în perioada mai 2017 – decembrie  2018, fiind  dedicat sarbatoririi Centenarului UNIRII.
Proiectul are ca obiectiv Educarea elevilor prin VALORI CULTURALE si ARTISTICE ROMANESTI si UNIVERSALE, sub diverse forme: intalniri cu oameni de cultura si arta, concursuri de creatie literara si artistica, participari la Concursul-Festival International al Copiilor Talentati – MICUL PRINT, Festivalul de Poezie Renata VEREJANU, expozitii de arta plastica si fotografica, schimburi de delegatii de elevi si profesori din scoli din Bucuresti si Chisinau, in cadrul unor sub-proiecte de tip Scoli Surori din Tari Surori.
     Evenimentul de lansare a Proiectului a avut loc la 4 mai 2017, la Scoala Gimnaziala 117,   printr-o întâlnire deosebită a elevilor din clasele VI-VIII, pasionati de poezie, cu renumita Poeta Renata VEREJANU, președintele Academiei Europene a Societăţii Civile, si Domnul Dan Verejanu – membru in bordul de conducere al AESC, Cercetator Stiintific la Institutul de Filologie al Academiei Stiintifice din R. Moldova.Elevi din Cercul de teatru al scolii: ACTORIE 117 au sustinut un Recital de poezie din cele mai frumoase creatii ale Poetei Renata Verejanu. Au recitat elevii: Maria DANCIU, IOANA MOCĂNIŢA, TEODOR ION, ANCA TUDORACHE, MARIA ISABELA ŞERBAN, CĂTĂLINA TUDORACHE, ADA STANCIU, ŞTEFAN CURELARIU pregatiti cu multa daruire si profesionalism de domnii: Dragoș N. Savu - Coordonator principal Actorie117, Coordonator principal-Rareș Florin Stoica, respectiv Vlad Nemes – Coordonator. Actiunea face parte din Programul de activitati educationale organizate de Clubul European ce functioneaza in Scoala noastra.
De asemeni au participat ca invitati si un grup de elevi de la Scoala Gimnaziala „Sfintii Constantin si Elena”, Sector 6, Bucuresti, care au sutinut si ei un micro-recital de poezie.
Au recitat elevele: Flamanzeanu Alexia, Demetrescu Eva si Peta Alexandra coordonate de Doamnele profesoare: Daniela Tapardea si Ioana Gramaticu. 
Dupa recital, Poeta Renata Verejanu care a acordat autografe pe carti de poezie ale Domniei sale.
Apoi s-au purtat discutii între coordonatorii proiectului din partea Academiei ESC cu Directiunea scolii si echipa de proiect (Adriana Stoica, Camelia Chita, Corina Mirescu, Adriana Cires, Violeta Hubca si Constantin Harabor) referitoare la modul de organizare si implementare a proiectului. 
Autori:
Prof. Constantin HARABOR-Coordonator Proiecte Europene si Internationale;
Prof. Adriana Cires – Coordonator Clubul European;
Prof. Adriana Stoica – Manager general de proiect;
Prof. Camelia Chita – Manager de proiect pt. Cls. V – VIII;
Prof. Corina Mirescu – Managerde proiect pt.  Cls. 0 – IV;

Niciun comentariu: