sâmbătă, 1 martie 2014

Academia Europeană a Societății Civile comunică:


Comunicat de presa

Festivalul Internaţional de Poezie -

Renata Verejanu

 
Academia Europeană a Societății Civile, autorul proiectului, în parteneriat cu Institutul  de Filologie al Academiei de Științe a Moldovei, Primăria mun.Chișinău și Asociația Națională   a Oamenilor de Creație din Moldova, comunică:

Festivalul Internațional de Poezie ”Renata Verejanu” se adresează tuturor îndrăgostiților de poezie, indiferent de vârstă, naționalitate, țara de reședință, limba vorbită, religie etc. Doritorii de a participa la prima ediție (instituțiile de învățământ, bibliotecile, centrele de cultură etc.) fac demers către organizatori. Fiecare persoană poate participa în cel mult 2 secțiuni:

1. Poezie proprie - autori care nu sunt membrii ai US participă cu câte 3 texte, creaţii personale nepublicate (în format electronic sau hârtie) până la data participării în concurs.

2. Eseu critic - participă elevi, studenți, masteranzi, doctoranzi, profesori, jurnaliști, cercetători care prezintă 2 pagini (format A4, Times New Roman, 12) de analiză a creației (sau a unor texte de) Renata Verejanu, eseu nepublicat (în format electronic sau hârtie) până la acea dată,

3. Recital de poezie din creația poetei Renatei Verejanu - declamatorii recită un poem (pledoarie etc.) maximum 3 minute.
4. Compozitori – prezintă cântece pe versuri de Renata Verejanu, lucrarea poate fi în limba pe care o posedă interpretul/compozitorul (maximum 3 minute). 
 
Termen limită de primire a materialelor: 25 mai 2014.
Informații la  tel. 022  226675 sau 068582011, http://festivalnationalrv.blogspot.com
1 martie 2014, Chișinău

 

Niciun comentariu: