luni, 2 decembrie 2013

Cenaclul ”Grai Matern - UN SFERT DE VEAC

ONG-urile din Rețeaua OMCT dedică acestei aniversări 
mai multe evenimente importante pentru țară, pentru neam:
Conferința Transfrontalieră a Tinerilor și
Balul Micului Prinț cu Lecția Deschisă - EU AM DREPTUL.

Conferința Transfrontalieră a Tinerilor

Ediția a X a Conferinţei Transfrontaliere a Tinerilor se va desfășura în perioada 20 -22 decembrie 2013, la Chișinău. Tema ediţiei a X a Conferinţei TT: „Tinerii Politicieni, Jurişti, Economişti, Jurnalişti, Artiști, Filologi... vis-a-vis de extinderea Uniunii Europene”.

Partenerul principal al ediției a X a Conferinței TT - Universitatea Academiei de Științe a Moldovei, care va fi și gazda primitoare a evenimentului.

La Conferinţa Transfrontalieră a Tinerilor, ediţia a X, sunt invitaţi tineri cercetători și formatori de opinie din cele mai importante domenii de activitate, cu vârsta până la 35 ani, din România, Ucraina și Moldova.

Pe timpul desfășurării Conferinței TT, organizatorii vor suporta cheltuielile de sejur (hrană și cazare ) a participanților din afara Chișinăului. La finele Conferinței TT doritorii vor putea obține cartea ”Conferința Transfrontalieră a Tinerilor, ediția a X”. Pentru a fi prezent în această carte, cei care se vor înscrie la Conferința TT, vor expedia până la 10 decembrie 2013 discursul/comunicarea de maximum 5-7 minute ( 3-5 pagini).

Ediția a X a Conferinței Transfrontaliere a Tinerilor își va ține lucrările în Sala Mare a Bibliotecii Academiei de Științe a Moldovei ”A.Lupan”, Sala Senatului Universității AȘM și Teatrul ”Mihai Eminescu” (înmânarea diplomelor).

Partenerii Conferinţei Transfrontaliere a Tinerilor la edițiile precedente au fost: SNSPA (București), ASEM, USM, UST, Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, ULIM, Institutul Muncii, Uniunea Scriitorilor din Moldova etc.

Conferința TT a devenit o tradiție în cadrul evenimentelor științifice și de cercetare, fiind primul proiect transfrontalier al tinerilor lansat și implementat de tineri.

Doritorii de a participa la Conferința Transfrontalieră a Tinerilor, ediția a X, vor expedia la adresa coordonatorului de proiect:
 
CV-ul îndeplinit pe propria răspundere,
O poză color,
Comunicarea (max.0,5 coli autor)
Copia buletinului de identitate (cei care vor prezenta un CV corect, nu e obligatoriu să prezinte și copia buletinului).

Data limită de expediere a comunicărilor e ora 24.00 a zilei de 10 decembrie 2013.
Până a expedia comunicarea e de dorit cât de curând să vă anunțați dorința de a participa la Conferința TT, expediind celelalte documente necesare la adreasa electronică:
ceclubs@yahoo.com

Participanții cu comunicări la Conferința TT vor primi Agenda îndată ce vor fi înscriși. Informații la tel.022 226675 sau 068582011

marți, 19 noiembrie 2013

BALUL MICULUI PRINȚ la una din edițiile precedente...



Vă recunoașteți voi, copiii, rudele sau prietenii...
Cât sunteți de frumoși...
Faceți parte din eveniment...
Ați intrat deja în istoria recentă a acestui neam...

Faceți clic pe poze să le vedeți în mărime mai mare,
dar clar că nu originală...

Cronicar

duminică, 10 noiembrie 2013

Dan și Renata Verejanu produc evnimente originale










În lumea unor personalități marcante

E mare decalaj între mine şi călăul ce crede
Că de el mă tem…
                     Renata Verejanu
În aceste zile senine ale unei toamne ”pro europene”, nespus de benefice pentru oamenii de creaţie, când frigul a cedat şi temperatura urcă în surâsul de bunătate şi dragoste de neam - anume într-o asemenea amiază îndrăgostiţii de frumos au intrat “în lumea Renatei Verejanu” pentru a descoperi unul dintre cei mai curajoşi şi metaforici poeţi contemporani. Această constatare o facem ascultând elevii de la Liceul Teoretic “Liviu Rebreanu” din capitală care, aici, la Centrul Academic Eminescu, recitâ cu mult suflet din poemele Renatei Verejanu. Prezentând invitaţii, întâlnirea a fost deschisă de doamna directoare Elena Dabija, cea care ştie să invite la Centrul Academic Internațional Eminescu importante personalităţi ale culturii şi literaturii mileniului trei şi să producă evenimente cultural-educaţionale deosebite.

Doamna Maria Chirilă, bibliotecar principal, a oferit un laudaţio pe marginea creaţiei poetei Renata Verejanu, recunoscând că a fost nespus de bucuroasă să descopere, acum câţiva ani, un mare poet, un luptător pentru adevăr şi dreptate, pentru renaşterea valorilor naţionale în cultură şi procesul educaţional al tinerei generaţii, un destin cu un Curiculum Vitae atât de bogat şi interesant cum nu a găsit la nici un alt scriitor basarabean. În discursul său remarcabil, dna Chirilă a punctat principalele momente ale creaţiei poetei, menţionând cele mai importante titluri editoriale ale scriitoarei, dar în acelaşi timp relevând importanţa activităţii poetei în societatea civilă. Evenimentul a durat peste două ore, timp în care Renata Verejanu, poetul, şi-a prezentat cărţile editate în ultimul an, dezvăluind destinul fiecărei cărţi (douăsprezece! volume, editate pe cont propriu în limbile română, rusă, engleză: cărți de poezii, maxime şi cugetări, pledoarii, opinii, eseuri, portrete…). Poetul a citit mai multe poeme din cărţile Eu am ştiut să fac din viaţa mea o sărbătoare, Metaforele nemuririi, Provocaţi-mă… să devin genială, Pledoariile Renatei Verejanu…

Renata Verejanu, editorul, a destăinuit cum e să editezi în Moldova o revistă cu adevărat liberă şi independentă, o revistă color cum ar fi Revista Micul Prinţ, cea mai originală revistă de cultură română pentru copii, a cărei Colegiu de Redacţie se constituie doar din copii talentaţi din diferite ţări, - nu a uitat nici de frăţiorul mai mic al Revistei Micul Prinț - Ziarul Copiii Europei, unicul ziar pentru copii care luptă cu corupţia, dăruind câte un exemplar al acestor publicaţii fiecărui elev, dar şi un set pentru biblioteca LT Liviu Rebreanu. Renata Verejanu, liderul Societăţii Civile, a vorbit elevilor claselor a VIII şi a IX despre Mişcarea UNESCO, despre politicile Consiliului Europei, despre proiectele sale binecunoscute în lume şi devenite o tradiţie, cum ar fi Festivalul-Concurs Internaţional al Talentelor Lumii “Micul Prinţ”, un original dialog dintre culturi şi popoare, desfăşurat de peste 20 de ani, Caravana Culturii Păcii, Marşul Voluntarilor pentru Drepturile Omului, despre Balul Micului Prinţ şi lecţia deschisă EU AM DREPTUL…

Poeta Renata Verejanu are deja o tradiţie – după ziua sa de naştere merge la întâlniri cu cititorii săi, zi de zi, astfel împărtăşindu-şi bucuria de a trăi şi crea, susţinând cu zâmbet: “Doar cititorul te poate face genial”. Elevii au recunoscut că foarte rar au asemenea dialoguri deschise, sincere, drastice pe alocuri, or, Renata Verejanu a implicat în pledoariile sale şi auditoriul, vorbind de la egal la egal, atitudine pentru care elevii i-au mulţumit poetei. Câteva eleve au dorit să recite din poemele Renatei Verejanu, mărturisind că au fost pur şi simplu vrăjiţe de metaforele şi experienţa de viaţă a poetei; iar Adriana Fedeo, la finele întâlnirii s-a apropiat timidă de poetă, susținând că o admiră foarte mult şi i-a înmânat o poezie proprie a sa, pe care a compus-o special pentru acest eveniment. La finele întâlnirii elevele de la Liviu Rebreanu i-au dăruit poetei buchete de crizanteme şi o gutuie mare de tot.

Dan Verejanu, liderul Cluburilor Consiliului Europei, doctorand la AŞM, care în această toamnă a ţinut mai multe Lecţii Publice, a fost alături de Renata Verejanu cu cărţile alcătuite, îngrijite şi editate în acest an, printre care antologia Limba Noastră Română şi volumul Eminescu ni l-a dat pe Mihai Cimpoi.

De menţionat că atmosfera reuniunii de la acest sfârşit de octombrie cu importante personalități publice a fost deosebită, fascinantă chiar, şi nimeni nu a observat cum au zburat cele două ore preconizate evenimentului, şi elevii de la Liceul Teoretic ”Liviu Rebreanu” nu se grăbeau să plece de la Centrul Academic Eminescu, dorind să imortalizeze acele clipe ale vieții lor alături de una dintre personalitățile acestui neam.

Dna Vera Sîrbu, şef oficiu a prins în obiectiv emoţiile celor prezenţi la întâlnire. Au urmat autografe, poze şi filme ca amintire.

Victor Rusu, reporter AMP-Internaţional

miercuri, 30 octombrie 2013

O cavalcadă de întâlniri de mare folos











O cavalcadă de întâlniri de mare folos cu poeta Renata Verejanu,
președinte-fondator al Academiei Europene a Societății Civile...

Despre întâlnirea de la Centrul Academic Eminescu citiți în paginile
Centrul Academic Eminescu

Cronicarul activității Academiei Europene

luni, 7 octombrie 2013

Conferința Transfrontalieră a Tinerilor (Conferința TT)

Conferința TT
Academia Europeană a Societății Civile
și Clubul Consiliului Europei
desfășură la Chișinău, R.Moldova, (decembrie 2013)
Conferința Transfrontalieră a Tinerilor (Conferința TT),
cu tema ”Tinerii Politicieni, Juriști, Economiști, Jurnaliști, Lingviști și Artiști
vis-a-vis de extinderea UE”.

Sunt invitați să participe elevi din clasele superioare, studenți, masteranzi, doctoranți
de la instituțiile de învîțîmânt din Moldova, România, Ucraina.
Oaspeți din Belarus.

Discursul va dura 5 minute.
Materialele se prezintă la adresa:
Chișinău, str.Pușkin 24.
Contact: E-mail: ceclubs@yahoo.com sau la tel. 373 (022 22 66 75), +373 68582011

Ediția a X a Conferinței TT va publica analele Conferinței TT,
cu discursul fiecărui participant.
Toți doritorii vor primi câte o carte.

Reporter
AMP-Internațional

joi, 26 septembrie 2013

Academia Europeană la Biblioteca Transilvania


 













Membrii Academiei Europene a Societății Civile
la Săptămâna Ușilor Deschise a Bibliotecii ”Transilvania”
lansează cu Renata Verejanu, președintele Academiei,
cărțile premiate la Salonul Internațional de Carte.
Prima săptămână a lui septembrie 2013.


Reporter
AMP-Internațional

marți, 17 septembrie 2013

Cenaclul Grai Matern la UN SFERT de VEAC

 
 















Renata Verejanu vorbește lumii...
Vizionați la ALT TV

Poeta Renata Verejanu va ține un șir de pledoarii
cu prilejul Aniversării de UN SFERT DE VEAC
al CENACLULUI ”GRAI MATERN„...

Cronicar

joi, 5 septembrie 2013

Premii la Salonul Internațional de Carte


 
 










Renata Verejanu și Dan Verejanu au editat
și lansat la Salonul Internațional de Carte
mai multe cărți, trei dintre ele obținând premii:
Renata Verejanu, Metafora nemuririi, poeme,
Renata Verejanu, Provocați-mă... să devin genială, poeme
Limba Noastră Română, alcătuitor Dan Verejanu...

Bravo... vă zice Senatul Academiei ESC

luni, 2 septembrie 2013

Academia Europeană a Societății Civile la Salonul Internațional de Carte







Academia Europeană a Societății Civile
a avut cea mai frumoasă lansare de carte
la ediția lui 2013 la Salonul Internațional de Carte.
Sala arhiplină și zeci de academicieni și foarte mulți scriitori prezenți la lansare
este o simplă constatare...

Reporter
AMP-Internațional

duminică, 4 august 2013

Casă de piatră, dragi voluntari din generația de aur a Societății Civile





Alina și Ruslan s-au căsătorit...
Felicitări, și casă de piatră...
A fost o nuntă regală...
Alina Dragancea e voluntar la ONG-urile din Rețeaua OMCT
de la vârsta de 9 anișori...
A crescut odată cu consolidarea Societății Civile în Moldova,
fiind pe parcursul anilor reporter la Revista Micul Prinț
vice președinte la OMCT,
vice președinte la FMACCU,
Secretar General la Primul Club al Consiliului Europei,
Secretar General al Academiei Europene a Societății Civile.

Felicitări...

În poză:
1.O clipă în ograda bisericii, îndată după cununia mirilor...
2. Seara, la nuntă... în clipa sosirii oaspeților

Mirii, împreună cu Dan și Renata Verejanu

vineri, 2 august 2013

Academia Europeană a Societății Civile vă propune o nouă carte



E în curs de pregătire o antologie de poeme
pe care o veți putea vedea
la Sărbătoarea
LIMBA NOASTRĂ cea ROMÂNĂ...

Cu Doamne ajută...

vineri, 26 iulie 2013

UN SFERT de VEAC

Academia Europeană a Societății Civile
va participa activ la desfășurarea proiectului/evenimentului
Cenaclul GRAI MATERN - UN SFERT de VEAC...
Un cenaclu deosebit, la care nu vin aceleași persoane,
10-20 de membri ai cenaclului,
pentru că la finele ședinței va fi o beție...
precum se mai întâmplă prin târgușorul nostru.

La ședintele Cenaclului Grai Matern
vin sute de tineri cititori, de îndrăgostiți de poezie, muzică,
de un gând frumos și profund, 
vin pentru a conoaște o personalitate...

Felicitări,
și cu Doamne ajută...
Într-un ceas bun.

joi, 18 iulie 2013

Impostori, escroci sau cum se mai cheamă...




Ar fi bine să citiți Comunicatul de presă al Federației din Moldova
a Asociațiilor, Centrelor și Cluburilor UNESCO...
Or, impostorii au umplut țara...

Comunicatul FMACCU

marți, 9 iulie 2013

Un proiect cu un impact grandios asupra societății


   

Proiectele poetei Renata Verejanu,
președinte-fondator al Academiei Europene a Societății Civile,
au un impact grandios asupra societății,
deși statul stă deja douăzeci de ani să vadă
câtă energie creatoare are această personalitate...

Ecoul deceniilor răspunde:
cine are bunătate în suflet,
cine este înzestrat cu talent dar și cu caracter -
are energie cât 1000 sau poate
cât un milion de demnitari...


Reporter AMP-Internațional

luni, 1 iulie 2013

Proiecte cu impact de durată


Poza, în calitatea sa de document veritabil, chiar dacă nu e proprietatea unui mare profesionist, are o valoare incontestabilă.

marți, 4 iunie 2013

Liderii Academiei Europene și participanții la Primul Summit-ul Tinerelor Talente







Daniel și Renata Verejanu, autorii Festivalului-Concurs Internațional
al Talentelor Lumii Micul Prinț, și a Primului Summit al Tinerelor Talente,
prezintă participanților în Concurs și membrilor Juriului Internațional
frumusețea și muzeele Chișinăului.

Gazeta de Botoșani și alte ediții din România vorbesc lumii
despre proiectul inedit desfășurat de
Academia Europeană a Societății Civile,
condusă de poeta Renata Verejanu.

marți, 14 mai 2013

Membrii activi ai Academiei Europene a Societății Civile















În preajma ediției a XX
a Festivalului-Concurs Internațional
al Talentelor Lumii MP,
proiect al poetei Renata Verejanu.

dna Galina Codreanu...

mai 2013, Chișinău, Moldova

sâmbătă, 27 aprilie 2013

Primul Concurs Internaţional pentru Moldova independentă





Festivalul-Concurs Internaţional al Talentelor Lumii Micul Prinţ,
proiect lansat în 1993 de poeta Renata Verejanu,
e primul concurs internaţional pornit din Moldova independentă
şi devenit o tradiţie.
Festivalul-Concurs Internaţional al Talentelor Lumii Micul Prinţ
a inspirat apariţia mai târziu a altor concursuri naţionale
şi internaţionale atât în Moldova cât şi în alte ţări din Europa de Est,
şi nu numai...
Festivalul-Concurs Internaţional al Talentelor Lumii Micul Prinţ
a ajuns la ediţia a XX, care se va desfăşura la Chişinău
în zilele de 29 mai - 1 iunie 2013.

La Concertul de Gală şi Decernarea Premiilor alături de tinere talente
vor participa şi mari artişti...

Cronicar MP

joi, 18 aprilie 2013

Prietenii Academiei Europene







Poeta Renata Verejanu, preşesindrele Reţelei OMCT (reţea de ONG-uri independente) i-a oerit dnei Reaisa Bârnaz  o diplomă de excelenţă de la Academia Europeană a Societăţii Civile, Organizaţia Mondială a Copiilor Talentaţi şi Cluburile Consiliului Europei pentru că pe parcursul anilor a adus nenumărate talente pentru a participa în proiectele lansate de aceste ONG-uri. Şi ca dovadă - în spectacol a cântat  - Anişoara Cibotari.

luni, 15 aprilie 2013

Preşedintele Academiei Europene la Centrul Eminescu

Poeta Renata Verejanu, preşedintele Academiei Europene a Societăţii Civile, continuă să producă evenimente frumoase cu care bucură lumea... Nu e necesar să se pregătescă - totul e improvizare, totul e firesc, descătuşat... dinamic... un spectacol în care participă toţi... Reporter AMP-Internaţional

joi, 11 aprilie 2013

Academia Europeană, partener





Academia Europeană e partener
la proiectul lansat recent de Dan şi Renata Verejanu:
PRIMUL SUMMIT al TINERILOR TALENTE...

joi, 21 martie 2013

Ziua Mondială a Poeziei

 




Aleea crinilor în floare

 
Aleea crinilor în floare

A revenit în pieptul meu -

În suflet soarele răsare

Cu dorul dat de Dumnezeu.